Пятница,
17.08.2018
02:51Все новости Молдовы
Бельцкие времена
Культура, история
Политика
Происшествия
В мире
ALEGERI
EXTERNE
Приднестровье
Гагаузия
Фотография дня
Гороскоп дня
Кишинев
DIASPORA
PRIMĂRIA
RUȘINEA CAPITALEI DE NORD
ACTUALITATE
CURIOZITĂŢI
POLITICĂ
AI NOŞTRI ÎN LUME
SPORT
SOCIAL
IN MEMORIAM
ECONOMIE
METEO
Гранты, конкурсы и стипендии
JUSTITIE
ACCIDENTE
DIVERSE
CULTURAL
Экономика
Бельцы
Общество
Права и обязанности

 


КОНТАКТНАЯ ИНФОРМАЦИЯ
РЕКЛАМА
Партнеры

 

 

 

 

 


DIASPORA  

"ASUMAT" CU VITALIE VOVC
(NR. 9 DIN 21.01.2018)


Vitalie Vovc, este pamînteanul nostru.  A învăţat la Liceul "B.P. Hasdeu" din Bălți și a absolvit facultatea de limbi străine din cadrul Universității de Stat  "Aleco Russo".

De circa două decenii locuiește la Paris. Și-a găsit un job care-i pe plac, iar în timpul liber face poezie și scrie publicistică. Anul trecut a editat primul său volum de eseuri care poartă titlul "Alertă oranj, sau pe alocuri, viscole". Cartea conține pagini în care autorul scrie despre cum simte și vede el situația și viața cetățenilor din Republica Moldova de la distanță, drept sursă de inspirație servindu-i, desigur, ziarele, posturile de radio și televiziune, precum și rețelele de socializare.

Recent Vitalie Vovc a lansat pe youtube.com o ediție săptămînală a unor comentarii subiective, dar perfect asumate, cum le numește chiar el, cu titlul sugestiv ASUMAT.

Cu permisiunea și amabilitatea pămînteanului nostru stabilit cu traiul în capitala Franței vom prelua de acum încolo cele mai interesante materiale ale autorului, mai ales că multe din ele se referă și la situația din orașul în care s-a născut el.

 


 

Share |
Класс!

 
 
  

 
 

 


Copyright © Газета.MD. Все права защищены.
Rambler's Top100