Воскресение,
18.02.2018
10:59Все новости Молдовы
Бельцкие времена
Культура, история
Политика
Происшествия
В мире
Приднестровье
Гагаузия
Фотография дня
Гороскоп дня
Кишинев
DIASPORA
PRIMĂRIA
RUȘINEA CAPITALEI DE NORD
ACTUALITATE
SPIIRIT
CURIOZITĂŢI
POLITICĂ
AI NOŞTRI ÎN LUME
INVESTIGAŢII
SOCIAL
Экономика
Бельцы
Общество
Права и обязанности

 


КОНТАКТНАЯ ИНФОРМАЦИЯ
РЕКЛАМА
ПОДПИСКА
Партнеры

 

 

 

 

 


DIASPORA  

"ASUMAT"-UL LUI VITALIE VOVC


Vitalie Vovc, este pamînteanul nostru.  A învăţat la Liceul "B.P. Hasdeu" din Bălți și a absolvit facultatea de limbi străine din cadrul Universității de Stat  "Aleco Russo".

De circa două decenii locuiește la Paris. Și-a găsit un job care-i pe plac, iar în timpul liber face poezie și scrie publicistică. Anul trecut a editat primul său volum de eseuri care poartă titlul "Alertă oranj, sau pe alocuri, viscole". Cartea conține pagini în care autorul scrie despre cum simte și vede el situația și viața cetățenilor din Republica Moldova de la distanță, drept sursă de inspirație servindu-i, desigur, ziarele, posturile de radio și televiziune, precum și rețelele de socializare.

Recent Vitalie Vovc a lansat pe youtube.com o ediție săptămînală a unor comentarii subiective, dar perfect asumate, cum le numește chiar el, cu titlul sugestiv ASUMAT.

Cu permisiunea și amabilitatea pămînteanului nostru stabilit cu traiul în capitala Franței vom prelua de acum încolo cele mai interesante materiale ale autorului, mai ales că multe din ele se referă și la situația din orașul în care s-a născut el.

 


 

Share |
Класс!

 
 
  

 
 Copyright © Газета.MD. Все права защищены.
Rambler's Top100