Среда,
15.08.2018
23:35Все новости Молдовы
Бельцкие времена
Культура, история
Политика
Происшествия
В мире
ALEGERI
EXTERNE
Приднестровье
Гагаузия
Фотография дня
Гороскоп дня
Кишинев
DIASPORA
PRIMĂRIA
RUȘINEA CAPITALEI DE NORD
ACTUALITATE
CURIOZITĂŢI
POLITICĂ
AI NOŞTRI ÎN LUME
SPORT
SOCIAL
IN MEMORIAM
ECONOMIE
METEO
Гранты, конкурсы и стипендии
JUSTITIE
ACCIDENTE
DIVERSE
CULTURAL
Экономика
Бельцы
Общество
Права и обязанности

 


КОНТАКТНАЯ ИНФОРМАЦИЯ
РЕКЛАМА
Партнеры

 

 

 

 

 


ALEGERI  

Prima reacție a PDM-ului după victoria lui Năstase: „Am făcut un apel la cetățeni în timpul campaniei să dea un vot împotriva socialiștilor”


 

După ce la data de 22 mai democrații au declarat în cadrul unui briefing de presă că nu vor anunța public pe cine vor susține în turul doi, luni dimineața, a doua zi după scrutinul din Capitală, aceștia au venit cu o reacția la victoria lui Andrei Năstase din alegerile locale. Aceștia susțin că „PDM a făcut apel la cetățeni încă dinaintea începerii campaniei electorale, dar și în timpul campaniei, să dea un vot împotriva socialiștilor, dar și a liberalilor, care au distrus capitala”, se menționează într-un mesaj remis presei.

PDM a menționat că votul exprimat duminică, 3 iunie, de către locuitorii Capitalei a fost unul categoric pentru menținerea orașului pe calea de dezvoltare pro-europeană. „Chiar dacă votul a fost și unul puternic geopolitic, semnalul important dat în realitate de alegătorii din capitală este că Republica Moldova rămâne un stat cu aspirații europene și cu dorință de modernizare”, se mai arată în mesaj.

„Sperăm ca, măcar după aceste rezultate, în CMC să aibă loc o schimbare de atitudine și să se lucreze pentru Chișinău, nu împotriva lui, sa se pună punct luptelor și intereselor politice de orice fel”, adaugă democrații.

Câștigul lui Năstase în alegeri este văzut de PDM „de bun augur pentru echilibrul de putere dintr-un stat, dar și pentru faptul că opoziția de dreapta are acum posibilitatea să-și asume o importantă responsabilitate și să muncească pentru oameni, să demonstreze rezultate prin acțiuni.”

Chiar dacă observatorii Asociației Promo-LEX au înregistrat mai multe nereguli în timpul procesului de vot, precum transportare organizată a alegătorilor, cazuri de votare în grup sau cazuri de prezență nejustificată a persoanelor neautorizate în incinta secțiilor de votare, democrații susțin că acestea sunt speculații. „Ce dovadă mai bună de alegeri libere poate să existe decât aceea că opoziția, care s-a plâns permanent de fraudare, le-a câștigat?! Este, de asemenea, un aspect din care se desprind concluzii importante după alegerile din capitală”, se mai menționează în mesaj.

Reamintim că, Andrei Năstase este noul primar general al municipiului Chişinău. Acesta a acumulat 52,57% din voturile alegătorilor, iar contracandidatul său, Ion Ceban, de la Partidul Socialiștilor – 47,43%. Pentru Andrei Năstase au votat 129.432 de chişinăuieni, iar pentru Ion Ceban – 116.788. Conform datelor preliminare, la cel de-al doilea tur al alegerilor locale noi au participat 248 674 alegători, ceea ce constituie 39,12% din numărul alegătorilor înscriși pe listele electorale. Mandatul primarului ales este de un an, până la alegerile locale generale din 2019.

http://tv8.md/


 

Share |
Класс!

 
 
  

 
 

 


Copyright © Газета.MD. Все права защищены.
Rambler's Top100