Среда,
15.08.2018
10:34Все новости Молдовы
Бельцкие времена
Культура, история
Политика
Происшествия
В мире
ALEGERI
EXTERNE
Приднестровье
Гагаузия
Фотография дня
Гороскоп дня
Кишинев
DIASPORA
PRIMĂRIA
RUȘINEA CAPITALEI DE NORD
ACTUALITATE
CURIOZITĂŢI
POLITICĂ
AI NOŞTRI ÎN LUME
SPORT
SOCIAL
IN MEMORIAM
ECONOMIE
METEO
Гранты, конкурсы и стипендии
JUSTITIE
ACCIDENTE
DIVERSE
CULTURAL
Экономика
Бельцы
Общество
Права и обязанности

 


КОНТАКТНАЯ ИНФОРМАЦИЯ
РЕКЛАМА
Партнеры

 

 

 

 

 


ALEGERI  

video | Candidații PAS și PPDA, în confruntare directă la dezbaterile Promo-LEX. Cine a convins bălțenii?


 

În contextul alegerilor locale noi din 20 mai, asociația Promo-LEX a organizat, astăzi, la Bălți, dezbateri publice electorale. Deși au fost invitați toți cei opt candidați al funcția de primar al municipiului Bălți, au venit doar doi - Simion Guțu (Partidul Acțiune și Solidaritate) și Arina Spătaru (Platforma DA).

 

Astfel, participanții au răspuns la întrebările moderatoarei, care a fost cunoscuta jurnalistă Maria Levcenco, ale publicului din sală, dar și la cele adresate reciproc. 

Candidata PPDA s-a arătat alarmată de faptul că au venit doar doi candidați. Totodată, Spătaru susține că socialistul Alexandru Usatâi ar trebui exclus din cursă, deoarece acesta este susținut direct de președintele Republicii Moldova, Igor Dodon, care îndeamnă oamenii să-l voteze pe candidatul PSRM. De asemenea, aceasta a dezvăluit că este jugnită de susținătorii contracandidaților săi și că nu i-au fost amplasate trei panouri stradale din motiv că cineva i-ar fi cerut acest lucru companiei de publicitate.

Printre prioritățile Arinei Spătaru se numără: utilizarea tehnologiilor moderne pentru prelucrarea deșeurilor menajere în gaze (pe bază de combustil), instituirea unei direcții care să se ocupe de atragerea investițiilor, eliminarea funcționarilor corupți, elaborarea unui plan urbanistic și asigurarea unui management riguros. 

Simion Guțu a menționat: eliminarea murdăriei din oraș, reparația străzilor, amenajarea parcurilor, crearea unui incubator pentru tineri, în care să fie instruiți 500 de beneficiari pe an, pentru a-și putea deschide afaceri și să rămână acasă, identificarea investitorilor pentru deschiderea unui aeroport și extinderea zonelor economice libere.

Totodată, în timp ce Guțu a declarat că aceste alegeri sunt doar un exercițiu și se va axa mai mult pe cele parlamentare, întrucât trebuie schimbată guveranarea, Spătaru s-a a rătat convinsă că va rămâne la Bălți să continue reformele.

Simion Guțu este profesor de educaţie fizică la Şcoala profesională numărul 4 şi liderul organizaţiei teritoriale a PAS din Bălţi. În perioada 2003-2011, acesta a fost consilier municipal. Arina Spătaru a făcut studii în domeniul industriei uşoare (colegiu, facultatea la Institutul Nistrean de Economie şi Drept de la Bălţi, masterat la Universitatea „Alecu Russo” din Bălţi) şi gestionează un atelier. Aceasta este soție de preot, lucru pe care îl menționează cu mândrie și pe pliantele electorale. 

Alegerile locale noi vor avea loc la 20 mai. Mandatul primarului ales va fi pentru doar un an, până în 2019, atunci când se vor desfăşura alegeri ordinare.

Pentru fotoliul de primar al municipiului Bălți luptă opt candidați: Arina Spătaru, Partidul „Platforma Demnitate şi Adevăr” (PPDA); Alexandr Usatîi, Partidul Socialiștilor din Republica Moldova (PSRM);  Pavel Verejanu, Partidul Politic „Șor”; Nicolai Grigorișin, Partidul Politic „Partidul Nostru” (PPPN); Sergiu Burlacu, Partidul Unității Naționale (PUN); Elena Grițco, candidată independentă; Simion Guțu, Partidul Acțiune și Solidaritate (PAS) și Oleg Topolnițki, Partidul Ruso-Slavean din Moldova.

 
https://zugo.md/
 

 

Share |
Класс!

 
 
  

 
 

 


Copyright © Газета.MD. Все права защищены.
Rambler's Top100