Воскресение,
19.08.2018
11:02Все новости Молдовы
Бельцкие времена
Культура, история
Политика
Происшествия
В мире
ALEGERI
EXTERNE
Приднестровье
Гагаузия
Фотография дня
Гороскоп дня
Кишинев
DIASPORA
PRIMĂRIA
RUȘINEA CAPITALEI DE NORD
ACTUALITATE
CURIOZITĂŢI
POLITICĂ
AI NOŞTRI ÎN LUME
SPORT
SOCIAL
IN MEMORIAM
ECONOMIE
METEO
Гранты, конкурсы и стипендии
JUSTITIE
ACCIDENTE
DIVERSE
CULTURAL
Экономика
Бельцы
Общество
Права и обязанности

 


КОНТАКТНАЯ ИНФОРМАЦИЯ
РЕКЛАМА
Партнеры

 

 

 

 

 


ALEGERI  

PUN cere excluderea candidatului Ion Ceban din cursa electorală


 

Partidul Unității Naționale a depus o contestație la Comisia Electorală Centrală prin care reclamă mai multe încălcări ale Legislației electorale de către PSRM și cere astfel anularea înregistrării candidatului Ion Ceban în cursa pentru funcția de primar al Chișinăului.

Anunțul a fost făcut astăzi, în cadrul unei conferințe de presă de către președintele executiv al PUN, Anatol Șalaru, care a prezentat mai multe dovezi despre încălcările electorale al PSRM.

Șalaru susține că PSRM, în raportul financiar pentru alegerile electorale din R. Moldova publicat de CEC, la secțiunea „panouri electorale” indică cheltuieli în valoare de 160 473 de lei. Potrivit lui, suspiciunile au apărut atunci când a comparat suma indicată de PSRM cu cea cheltuită de către PUN pentru panourile electorale.

„Pentru 14 panouri electorale, PUN a cheltuit suma de 215 mii de lei, iar PSRM are peste 100 de panouri publicitare în Chișinău și Bălți și indică suma de doar 160 473 de lei”, a spus Șalaru.

Acesta susține că este imposibil ca PSRM să fi putut achita pentru peste 100 de panouri publicitare suma de 160 473 de lei.

„Niciun panou nu costă mai puțin de 250-300 de euro. Noi am plătit și câte 1000 de euro pentru un panou”, a spus Șalaru.

Prin urmare, acesta face referire la încălcarea unui punct din legislația electorală, care interzice folosirea de către partide a resurselor nedeclarate.

„PSRM a mințit CEC–ul. Astfel, am solicitat CEC să investigheze fondurile socialiștilor pentru campania pentru primăria Chișinău”, a anunțat Șalaru.

De asemenea, PUN, în contestația sa la CEC, a mai specificat o altă încălcare.

„Pe 13 mai, la Bălți a fost organizat un festival al familiei, organizat de fondul de caritate al primei doamne, dar a participat și au luat cuvântul în fața oamenilor Zinaida Greanîi și canidatul PSRM la primăria Bălți, Alexanrdu Usatîi, făcându-și astfel campanie electorală”, mai spune Șalaru.

„Solicităm de la CEC examinarea în regim de urgență a contestației respective, stabilirea numărului real de panouri electorale ale PSRM din Chișinău și Bălți și constatarea faptului că PSRM a utilizat în campania electorală fonduri nedeclarate. Cerem adoptarea unei hotărâri prin care să fie înaintată o cerere către Judecătoria Chișinău cu privire la anularea înregistrării lui Ion Ceban din cursa electorală”, cere PUN.

https://deschide.md


 

Share |
Класс!

 
 
  

 
 

 


Copyright © Газета.MD. Все права защищены.
Rambler's Top100