Четверг,
19.07.2018
07:01Все новости Молдовы
Бельцкие времена
Культура, история
Политика
Происшествия
В мире
ALEGERI
EXTERNE
Приднестровье
Гагаузия
Фотография дня
Гороскоп дня
Кишинев
DIASPORA
PRIMĂRIA
RUȘINEA CAPITALEI DE NORD
ACTUALITATE
CURIOZITĂŢI
POLITICĂ
AI NOŞTRI ÎN LUME
SPORT
SOCIAL
IN MEMORIAM
ECONOMIE
METEO
Гранты, конкурсы и стипендии
JUSTITIE
Экономика
Бельцы
Общество
Права и обязанности

 


КОНТАКТНАЯ ИНФОРМАЦИЯ
РЕКЛАМА
Партнеры

 

 

 

 

 


AI NOŞTRI ÎN LUME  

Un fotbalist moldovean, la PSG


 

 

Un jucător de fotbal moldovean, Virgiliu Postolachi, a semnat un contract de profesionist cu celebra grupare franceză Paris St. Germain. Postolachi are 18 ani, este născut la Edineţ, dar locuieşte cu părinţii, din copilărie, în Franţa.
Virgiliu Postolaachi este unul dintre cei mai talentați atacanți din pepiniera grupării pariziene. Cu echipa de juniori U17 a PSG, Postolachi a fost de două ori campion al Franței. La ultimul titlu, în finala campionatului, conaționalul nostru a înscris de două ori, în victoria cu 3-0 repurtată în fața celor de la AS Monaco, pe 3 iunie 2017. 

În sezonul anterior, Postolachi a fost component al echipei U19 a roș-albaștrilor, evoluând în 6 meciuri de Liga Campionilor la tineret, competiție în care a și înscris de două ori. De asemenea, el a evoluat la echipa secundă a clubului parizian, în ligile inferioare. 

Emoționat, Virgiliu Postolachi a declarat, pentru ste-ul oficial al PSG: „Sunt foarte mândru că am semnat primul meu contract d eprofesionist cu PSG. De aici încolo rămâne să demonstrez că merit acest statut. Am avut ocazia să mă antrenez de câteva ori cu jucătorii valoroși ai PSG, iar acum mă bucur că mă pot reîntoarce în această companie. Știu că va trebui să muncesc mai mult pentru a putea progresa alături de cei mai valoroși jucători din lume”.

Virgiliu Postolachi joacă din 2013 la echipele de juniori ale PSG. El este deținător de dublă cetățenie, franceză și moldovenească, aspect care îl face eligibil pentru selecționata tricoloră. Luna trecută el a fost convocat în premieră pentru un meci amical al Moldovei, dar nu s-a prezentat invocând motive familiale. Postolachi este și în vizorul antrenorilor de la selecționata de tineret a Franței, iar Federația Română de Fotbal ar fi și ea interesată de serviciile atacantului moldovean. 

Postolachi ar putea fi coleg cu vedete de prim rang ale fotbalului mondial precum Mbappe, Neymar, Cavani sau Di Maria. Numai puțin de 12 jucători din lotul PSG au fost convocați pentru echipele participante la Campionatul Mondial din Rusia, transmis, în direct, și în exclusivitate de Moldova 1 și www.trm.md.  

PSG este actuala campioană a Franței, infuziile financiare din ultima vreme făcând echipa din Hexagon să domine toate competițiile interne la care a luat parte. 
 
http://trm.md/

 

Share |
Класс!

 
 
  

 
 

 


Copyright © Газета.MD. Все права защищены.
Rambler's Top100