Пятница,
20.07.2018
00:19Все новости Молдовы
Бельцкие времена
Культура, история
Политика
Происшествия
В мире
ALEGERI
EXTERNE
Приднестровье
Гагаузия
Фотография дня
Гороскоп дня
Кишинев
DIASPORA
PRIMĂRIA
RUȘINEA CAPITALEI DE NORD
ACTUALITATE
CURIOZITĂŢI
POLITICĂ
AI NOŞTRI ÎN LUME
SPORT
SOCIAL
IN MEMORIAM
ECONOMIE
METEO
Гранты, конкурсы и стипендии
JUSTITIE
Экономика
Бельцы
Общество
Права и обязанности

 


КОНТАКТНАЯ ИНФОРМАЦИЯ
РЕКЛАМА
Партнеры

 

 

 

 

 


ACTUALITATE  

VIDEO // Încă 180 de AMBULANȚE noi în R. Moldova, cumpărate pe bani europeni: „Noi suntem gata să oferim și altă asistenţă”


Autoritățile R. Moldova vor achiziționa 180 de ambulanțe noi, după ce astăzi a fost semnat un acord de împrumut, în valoare de 12 milioane de euro, cu Banca de Dezvoltare a Consiliului Europei (BCE). Documentul a fost semnat de prim-ministrul Pavel Filip şi viceguvernatorul BCE, Rosa María Sánchez-Yebra Alonso.

Potrivit lui Filip, acest Acord reprezintă un pas important pentru R. Moldova, deoarece sistemul de asistenţă medicală urgentă prespitalicească se află într-o stare deplorabilă.

„Peste 80% dintre cele 300 de ambulanţe care sunt în R. Moldova au ajuns cu gradul de uzură de 100%. Avem nevoie de 450 de ambulanţe. Deja 70 de ambulanțe au fost cumpărate anul trecut, iar astăzi, în baza acestui acord de împrumut, vom cumpăra încă 180. Aceste 12 milioane de euro înseamnă vindecarea sistemului de sănătate, servicii de calitate pentru cetăţeni, dar şi recunoaştere şi susţinere în demersul nostru de însănătoşire a R. Moldova”, a declarat premierul Pavel Filip, în cadrul briefingului comun cu Rosa María Sánchez-Yebra Alonso.

De partea cealaltă, viceguvernatorul BCE a spus că instituția pe care o reprezintă va susține și în continuare modernizarea sistemului sănătății din republica noastră. „Acesta este cel de-al treilea proiect susținut de noi în domeniul sănătății. Noi suntem gata să oferim și altă asistenţă R. Moldova. Am avut o discuție lungă și fructuoasă cu prim-ministrul, în cadrul căreia am discutat programele și reformele preconizate de Guvern, precum și prioritățile altor ministere”, a spus Rosa María Sánchez-Yebra Alonso.

De menționat că BCE va acorda alte 9 milioane de euro pentru modernizarea Spitalul Clinic Republican.


 

Share |
Класс!

 
 
  

 
 

 


Copyright © Газета.MD. Все права защищены.
Rambler's Top100