Пятница,
20.07.2018
00:19Все новости Молдовы
Бельцкие времена
Культура, история
Политика
Происшествия
В мире
ALEGERI
EXTERNE
Приднестровье
Гагаузия
Фотография дня
Гороскоп дня
Кишинев
DIASPORA
PRIMĂRIA
RUȘINEA CAPITALEI DE NORD
ACTUALITATE
CURIOZITĂŢI
POLITICĂ
AI NOŞTRI ÎN LUME
SPORT
SOCIAL
IN MEMORIAM
ECONOMIE
METEO
Гранты, конкурсы и стипендии
JUSTITIE
Экономика
Бельцы
Общество
Права и обязанности

 


КОНТАКТНАЯ ИНФОРМАЦИЯ
РЕКЛАМА
Партнеры

 

 

 

 

 


ACTUALITATE  

Europarlamentari, despre rezoluția de suspendare a finanțării pentru Moldova: E în interesul Rusiei


Rezoluția adoptată astăzi de Parlamentul European ar putea încuraja forțele pro-ruse din Moldova și descuraja cetățenii cu opțiuni pro-europene. De această părere sunt mai mulți europarlamentari care au supus criticii documentul promovat de unii deputați europeni, la insistența opoziției de la Chișinău.

„Decizia instanței este un lucru îngrijorător pentru Parlament și pentru toți cei care țin la R. Moldova. (…) Soluția nu este decuplarea vagonului R. Moldova de la trenul european. Ar fi încă o greșeală să nu se mai dea bani„, a afirmat europarlamentarul Andi Cristea.

Și eurodeputatul Doru-Claudian Frunzulică este de părerea că UE nu trebuie să aibă preferințe politice la Chișinău. „Spuneați că ar trebui să fim alături de cetățenii R. Moldova, dar cum vom fi alături, dacă vom vota să nu dăm aceste 100 de milioane? Banii sunt pentru cetățeni, nu pentru conducere. Noi trebuie să îi susținem, nu credeți?„, a declarat Frunzulică.

La fel de tranșant a fost și europarlamentarul Victor Boștinaru. Acesta le-a cerut promotorilor rezoluției să nu dea foc Republicii Moldova.
„PPE propune blocarea finanțării europene pentru această țară riscând să facă, de fapt, jocul lui Dodon și al Rusiei. Mă adresez în final opoziției și majorității de la Chișinău: Nu dați foc țării! Pentru că, după alegerile parlamentare va trebui să construiți împreună un guvern de coaliție proeuropean„, a declarat Victor Boștinaru.


 

Share |
Класс!

 
 
  

 
 

 


Copyright © Газета.MD. Все права защищены.
Rambler's Top100