Среда,
15.08.2018
23:31Все новости Молдовы
Бельцкие времена
Культура, история
Политика
Происшествия
В мире
ALEGERI
EXTERNE
Приднестровье
Гагаузия
Фотография дня
Гороскоп дня
Кишинев
DIASPORA
PRIMĂRIA
RUȘINEA CAPITALEI DE NORD
ACTUALITATE
CURIOZITĂŢI
POLITICĂ
AI NOŞTRI ÎN LUME
SPORT
SOCIAL
IN MEMORIAM
ECONOMIE
METEO
Гранты, конкурсы и стипендии
JUSTITIE
ACCIDENTE
DIVERSE
CULTURAL
Экономика
Бельцы
Общество
Права и обязанности

 


КОНТАКТНАЯ ИНФОРМАЦИЯ
РЕКЛАМА
Партнеры

 

 

 

 

 


ACTUALITATE  

Eugenia Bulat: La Sadova a avut loc un festival al preşedintelui Dodon, nu al satului


 

Mai mulţi băştinaşi din satul Sadova, raionul Călăraşi au rămas nemulţumiţi de modalitatea cum s-a desfăşurat duminica trecută Festivalul căpşunilor în această localitate. Scriitoarea Eugenia Bulat, născută în această localitate şi ex-primar de Sadova, a scris pe o reţea de socializare că acţiunea este o mostră de cum poţi fura satului un festival”.

“De fapt, e o clasică mostră de ipocrizie. Satul și oamenii săi cei mai respectați au fost reduși la tăcere şi marginalizați”.

Eugenia Bulat susţine că primarului de Sadova, Vladimir Susarenco  nu i s-a permis să adreseze de pe scenă măcar un elementar cuvânt de salut ca gazdă. De acelaş tratament a avut parte şi directorul şcolii din localitate L. Dodon, iar vestitul cor al Sadovei nu a avut acces pe scenă ca în alţi ani. Autoarea postării mai precizează că producătorii de căpșune, care au refuzat să participe la acţiune au fost şantajaţi şi ameninţaţi că ”vor avea probleme şi nu vor putea să-și scoată producția nici măcar din sat”.

Eugenia Bulat mai concretizează că majoritatea participanţilor la Festivalul căpşunilor din anul acesta au fost persoane streine, în mare parte vorbitori de limba rusa. Ea concluzionează că ediţia din anul curent a festivalului, desfăşurată sub patronajul socialistului Igor Dodon, este o mostră ce demonstrează “cum poate fi furat un festival al satului”.

 

 


 

Share |
Класс!

 
 
  

 
 

 


Copyright © Газета.MD. Все права защищены.
Rambler's Top100