Пятница,
17.08.2018
12:31Все новости Молдовы
Бельцкие времена
Культура, история
Политика
Происшествия
В мире
ALEGERI
EXTERNE
Приднестровье
Гагаузия
Фотография дня
Гороскоп дня
Кишинев
DIASPORA
PRIMĂRIA
RUȘINEA CAPITALEI DE NORD
ACTUALITATE
CURIOZITĂŢI
POLITICĂ
AI NOŞTRI ÎN LUME
SPORT
SOCIAL
IN MEMORIAM
ECONOMIE
METEO
Гранты, конкурсы и стипендии
JUSTITIE
ACCIDENTE
DIVERSE
CULTURAL
Экономика
Бельцы
Общество
Права и обязанности

 


КОНТАКТНАЯ ИНФОРМАЦИЯ
РЕКЛАМА
Партнеры

 

 

 

 

 


ACTUALITATE  

Cine demolează Cinematograful Gaudeamus şi ce va construi în loc - Mold-Street


 

În locul Cinematografului Gaudeamus de pe strada Vasile Alecsandri din Capitală, care este în proces de demolare vor fi ridicate două blocuri locativ cu 15 etaje de către o companie din satul Gordineşti, Rezina.

Lucrările de demolare au început la câteva zile după alegerea noului primar general al munucipiului Chişinău, Andrei Năstase. Acoperişul deja a fost dat jos, iar în zilele următoare clădirea ar putea dispărea în totalitate, screi mold-street. 

O demolare legală

Primarul nou ales al capitalei, Andrei Năstase, a cerut viceprimarului, Nistor Grozavu, să vină cu explicaţii publice în legătură cu acest caz. Totodată a solicitat printr-un denunţ adresat Procuraturii municipiului Chişinău, Inspecţiei de Stat în Construcţii şi Primăriei Chişinău stoparea imediată a lucrărilor de demolare a clădirii, care s-ar derula cu încălcări.

În replică Primăria municipiului Chişinău a făcut câteva precizări susţinând că lucrările de demolare a imobilului cu suprafaţa de 1.007,5 metri pătraţi se execută autorizat, conform autorizaţiei de desfiinţare nr. 28/a/18 din 22.03.2018.

"Clădirea respectivă, din str. Vasile Alecsandri, 4 este proprietate privată a unui agent economic, începând cu anul 2004. Iniţial, la solicitarea agentului economic, Primăria municipiului Chişinău a emis autorizaţie de desfiinţare a construcţiei încă la data de 19 august 2016, act administrativ care a fost contestat în judecată de către reprezentanţi ai societăţii civile. La data de 20.09.2017, instanţa de judecată a respins cererea de chemare în judecată, stabilind că autorizaţia de desfiinţare a fost eliberată în mod legal.
 
De asemenea, la data de 27 februarie 2018, Primăria municipiului Chişinău a eliberat Certificat de Urbanism pentru elaborarea Planului urbanistic zonal pentru terenul din str. Vasile Alecsandri, 4, pentru amplasarea unui complex rezidenţial şi operarea de modificări în regulamentul local de urbanism şi atribuirea codului de reglementare urbanistică de tipul „R" (rezidenţială)".

Totodată administraţia Primăriei dă asigurări că în cazul în care agentul economic a admis încălcări ale Planului de organizare a şantierului, acesta va fi sancţionat contravenţional.

Cine sunt proprietarii

De notat că terenul de 0,25 hectare din str. Vasile Alecsandri 4 şi clădirea fostului cinematrograf Gaudeamus sunt proprietatea societăţii pe acţiuni de tip închis Cristivlad, fondată la începutul lunii septembrie 2004. Terenul aferent clădirii a fost cumpărat abia în septembrie 2010.
Potrivit Ziarului Naţional, un raport al Curtii de Conturi realizat în mai 2006, preciza că societatea pe acţiuni Cristivlad a fost constituită cu încălcări de către Ministerul Culturii. Statul deţinea atunci 52% din acţiuni în cadrul companiei, iar asociat minoritar cu 48% era societatea pe acţiuni Crisan Hamb.
În toamna anului 2008, statul deja deţinea doar 29,3% din capitalul Cristivlad pe care le-a vândut contra sumei de două milioane de lei. Despre companie se ştie doar că are ca administrator pe Lidia Troianovscaia.

Potrivit schiţei de proiect, realizată de beneficiarul acestuia, Cristivlad, şi investitorul Inamstro SRL, urmează a fi ridicat un bloc rezidenţial cu 15 etaje, dintre care două subterane.

Inamstro SRL este înregistrată în satul Gordineşti din raionul Rezina, este deţinută de Vitalie Verejan (35%), Veronica Verejan (35%) şi Nicolae Ionichie (30%) şi realizează mai multe proiecte imobiliare în Chişinău.
Continuarea o găsiţi aici.
http://tvrmoldova.md/

 

Share |
Класс!

 
 
  

 
 

 


Copyright © Газета.MD. Все права защищены.
Rambler's Top100