Пятница,
17.08.2018
12:31Все новости Молдовы
Бельцкие времена
Культура, история
Политика
Происшествия
В мире
ALEGERI
EXTERNE
Приднестровье
Гагаузия
Фотография дня
Гороскоп дня
Кишинев
DIASPORA
PRIMĂRIA
RUȘINEA CAPITALEI DE NORD
ACTUALITATE
CURIOZITĂŢI
POLITICĂ
AI NOŞTRI ÎN LUME
SPORT
SOCIAL
IN MEMORIAM
ECONOMIE
METEO
Гранты, конкурсы и стипендии
JUSTITIE
ACCIDENTE
DIVERSE
CULTURAL
Экономика
Бельцы
Общество
Права и обязанности

 


КОНТАКТНАЯ ИНФОРМАЦИЯ
РЕКЛАМА
Партнеры

 

 

 

 

 


ACTUALITATE  

S-a aflat câți studenți de la ASEM au dat mită profesorilor. Situația este extrem de GRAVĂ


 

Aproape fiecare al treilea tînăr care învaţă la ASEM a dat mită la solicitarea profesorilor. Cel puţin asta rezultă dintr-un sondaj realizat de Comisia de Etică Universitară, publicat pe site-ul instituţiei. 

În total, la întrebările din chestionar au răspuns 120 de studenţi. 35 dintre ei au spus că au dat şpagă la solicitarea directă a lectorilor, iar 30 de persoane au menţionat că li s-au cerut bani indirect. 34 de participanţi la sondaj au recunoscut că au dat mită din propria iniţiativă, iar 21 - din alte motive.

Marţi şase profesori ai Academiei de Studii Economice şi trei intermediari au fost reţinuţi pentru luare de mită. Potrivit CNA, pentru o notă de trecere lectorii primeau între o mie şi 1.500 de lei, iar cei care aranjau susținerii tezei de licență sau a celei de master se alegeau cu pînă la 550 de euro.

În urma percheziţiilor din birourile şi de la domiciliile suspecţilor au fost ridicate peste două milioane de lei. Intermediarii au primit 30 de zile de arest preventiv, doi lectori de la ASEM vor sta în arest la domiciliu în următoarea lună, altul a fost plasat sub acontrol judiciar, iar ceilalţi trei îşi aşteaptă sentinţa. 

Sursa: noi.md


 

Share |
Класс!

 
 
  

 
 

 


Copyright © Газета.MD. Все права защищены.
Rambler's Top100