Четверг,
21.06.2018
11:42Все новости Молдовы
Бельцкие времена
Культура, история
Политика
Происшествия
В мире
ALEGERI
EXTERNE
Приднестровье
Гагаузия
Фотография дня
Гороскоп дня
Кишинев
DIASPORA
PRIMĂRIA
RUȘINEA CAPITALEI DE NORD
ACTUALITATE
CURIOZITĂŢI
POLITICĂ
AI NOŞTRI ÎN LUME
SPORT
SOCIAL
IN MEMORIAM
ECONOMIE
METEO
Экономика
Бельцы
Общество
Права и обязанности

 


КОНТАКТНАЯ ИНФОРМАЦИЯ
РЕКЛАМА
Партнеры

 

 

 

 

 


ACTUALITATE  

/FOTO. VIDEO/ Legendarul ansamblu „JOC” a încheiat ediția din acest an a Festivalului „Mărțișor”


 

Ansamblul Naţional Academic de Dansuri Populare „Joc” a susținut sâmbătă seara, 10 martie, spectacolul de încheiere a celei de-a 52-a ediții a Festivalului Internațional de Muzică „Mărțișor”. Evenimentul intitulat „Povestea unei iubiri” a avut loc în incinta Palatului Național „Nicolae Sulac”. Vedeți mai jos câteva fragmente din cadrul concertului:

Ansamblul Naţional Academic de Dansuri Populare „Joc” a fost fondat în 1945, de către maeştrii de balet L. Leonardi şi L. Zelţman. În perioada 1957 – 2017 Ansamblul „Joc” a fost condus de către regretatul Vladimir Curbet. Odată cu numirea noului director – Aliona Baroncea-Strâmbeanu, membrii redutabilului colectiv coregrafic s-au ambiționat să înscrie o nouă pagină în glorioasa istorie a „Joc”-ului, lansând un program renovat și o nouă și modernă imagine a ansamblului.

Ansamblul „Joc” este unul dintre principalii promotori ai dansului și muzicii populare atât în țară, cât și peste hotare. Repertoriul său include diverse dansuri folclorice: „Moldoveneasca”, „Bătuta”, „Hora”, „Țărăneasca”, „Hangul”, „Călușarii”, „Mărunțica”, „Răzeșeasca”, „Brâul” ș.a. De-a lungul anilor, „Joc”- ul a evoluat în peste șapte mii de concerte, tradiția dansului popular fiind prezentată spectatorilor din cca 65 de țări din întreaga lume.

 

http://tv8.md/


 

Share |
Класс!

 
 
  

 
 

 


Copyright © Газета.MD. Все права защищены.
Rambler's Top100