În dimineața zilei de sâmbătă, locuitorii orașului Sadova discută despre semnarea declarației de Unire cu România. Prezenți la eveniment sute de localnici discută pe voci aprinse subiectul dat.

UPDATE 12:12 La Sadova s-a semnat Declaraţia de Unire cu România. Documentul a fost semnat de primarul Vladimir Susarenco, de consilieri şi de localnici.

Menționăm că, până în prezent peste o sută de localități din țară au semnat o declarație simbolică de Unire cu România. În același timp, alte peste o sută de localități au semnat declarații pro-statalitate și anti-unire, printre ele se numără și satul Sadova, localitatea de baștină al șefului statului.

Amintim că, Igor Dodon a anunțat că se va adresa Organizației Națiunilor Unite și Consiliului Europei cu o scrisoare oficială cu privire la acțiunile României, pe care președintele le consideră „riscuri pentru statalitatea Republicii Moldova”.

„Prin poziția majorității membrilor Consiliului Suprem de Securitate, condamnăm acțiunile întreprinse de primari, aleși locali și autorități de chemare la lichidarea statalității Republicii Moldova. Consiliul condamnă și propune modificarea legislației penale pentru a include prevederi clare de răspundere penală pentru astfel de acțiuni”, a spus Igor Dodon după ședința Consiliului Suprem de Securitate din 7 martie curent.