Четверг,
21.06.2018
11:36Все новости Молдовы
Бельцкие времена
Культура, история
Политика
Происшествия
В мире
ALEGERI
EXTERNE
Приднестровье
Гагаузия
Фотография дня
Гороскоп дня
Кишинев
DIASPORA
PRIMĂRIA
RUȘINEA CAPITALEI DE NORD
ACTUALITATE
CURIOZITĂŢI
POLITICĂ
AI NOŞTRI ÎN LUME
SPORT
SOCIAL
IN MEMORIAM
ECONOMIE
METEO
Экономика
Бельцы
Общество
Права и обязанности

 


КОНТАКТНАЯ ИНФОРМАЦИЯ
РЕКЛАМА
Партнеры

 

 

 

 

 


ACTUALITATE  

Numărul populației Republicii Moldova va fi recalculat până în toamnă


 

Potrivit Biroului Național de Statistică, începând cu 2018 vom avea un alt număr oficial al populației Republicii Moldova.

CHIȘINĂU, 2 mart – Sputnik. Numărul oficial al populației Republicii Moldova va fi revizuit anul acesta de către Biroul Național de Statistică (BNS), cu suportul UNFPA și Agenției Elvețiene pentru Dezvoltare și Cooperare (SDC), în conformitate cu datele Recensământului Populaţiei şi Locuinţelor din 2014. 

 Organizația Națiunilor Unite recomandă ca oficiile naționale de statistică, în perioada dintre recensăminte, să elaboreze estimările cu privire la numărul populației în baza datelor ultimului recensământ. Astfel, BNS  se va alinia recomandărilor ONU și va utiliza datele Recensământului Populației și Locuințelor din anul 2014 pentru recalcularea numărului populaţiei țării.

”Drept rezultat al revizuirii numărului populației, care va dura până în toamna acestui an, va fi recalculat nu doar numărul populației cu reședință obișnuită în Republica Moldova (persoanele care locuiesc pe teritoriul țării o perioadă mai mare de 12 luni), dar şi indicatorii principali de statistică demografică, indicatorii macroeconomici, precum PIB pe locuitor, indicatorii specifici de sănătate, educaţie şi piaţa forţei de muncă”, se spune într-un comunicat al BNS.

Directorul general BNS, Vitalie Valcov, a declarat că “procesul de revizuire a numărului populației presupune existenţa informaţiei privind numărul populaţiei la o anumită dată, dar şi a informaţiei privind mişcarea naturală a populaţiei”. 

”Cea mai mare provocare în procesul de recalculare a numărului populaţiei este estimarea fluxului anual de emigrare. În acest context, contăm foarte mult pe suportul autorităţilor care deţin date de interes pentru acest subiect, cum ar fi Ministerul Afacerilor Interne”, a declarat Valcov.

Republica Moldova se pregătește de un nou recensământ al populației>>>

În procesul de revizuire a numărului populației, BNS va beneficia de expertiză internațională, fiind implicată o echipă de consultanți internaționali și naționali, care va ajuta la elaborarea metodologiei de estimare a numărului populației. 

https://sputnik.md


 

Share |
Класс!

 
 
  

 
 

 


Copyright © Газета.MD. Все права защищены.
Rambler's Top100