Среда,
20.06.2018
16:08Все новости Молдовы
Бельцкие времена
Культура, история
Политика
Происшествия
В мире
ALEGERI
EXTERNE
Приднестровье
Гагаузия
Фотография дня
Гороскоп дня
Кишинев
DIASPORA
PRIMĂRIA
RUȘINEA CAPITALEI DE NORD
ACTUALITATE
CURIOZITĂŢI
POLITICĂ
AI NOŞTRI ÎN LUME
SPORT
SOCIAL
IN MEMORIAM
ECONOMIE
METEO
Экономика
Бельцы
Общество
Права и обязанности

 


КОНТАКТНАЯ ИНФОРМАЦИЯ
РЕКЛАМА
Партнеры

 

 

 

 

 


ACTUALITATE  

VIDEO // Masacrul inocenților sau cronica unui război uitat, un film de Victor Bucătaru


 

  

Ca o permanentă rememorare a eroilor care s-au opus agresiunii ruse de pe Nistru, pentru al cincilea an consecutiv, pe 2 martie, când este marcat începutul războiului din Transnistria, redacția Deschide.MD vă prezintă filmul „Masacrul inocenților sau cronica unui război uitat”, realizat de Victor Bucătaru.

Deși a participat din primele zile în Războiul din Transnistria, Victor Bucătaru a filmat și s-a documentat atât pe linia frontului, cât și la Chișinău, filmul a fost lansat abia în 2013. Pe de o parte cei din conducerea Moldovei nu erau interesați de un astfel de film, din care nu ies tocmai bine, pe de alta – nu-i deloc ușor să te uiți la niște imagini îngrozitoare, înfiorătoare, în care unii protagoniști mor în timpul filmărilor. Victor Bucătaru și-a făcut însă datoria. Prin acest film ne deschide ochii și nu ne lasă să uităm. N-avem dreptul să uităm.

În 2018, pe 2 martie, se fac 26 de ani de la începutul Războiului din Transnistria. Veteranii sunt uitați, la fel de ușor cum au fost abandonați în timpul războiului. La fel ca în 1992, cum spunea un voluntar în film, dușmanii sunt și la Chișinău. Pentru că ei, tacit, au consimțit masacrul inocenților, trimiși cu mașini blindate contra tancurilor, cu automate contra mitralierelor.

Masacrul inocenților sau cronica unui război uitat este un film greu de vizionat. E foarte crud și transmite multă durere. Dar e un film pe care suntem obligați să-l vedem. Nu avem voie să-i uităm pe oamenii care au murit, unii ca mucenici, pentru noi.

Să trăim și să-i pomenim.


 

Share |
Класс!

 
 
  

 
 

 


Copyright © Газета.MD. Все права защищены.
Rambler's Top100