Четверг,
21.06.2018
11:33Все новости Молдовы
Бельцкие времена
Культура, история
Политика
Происшествия
В мире
ALEGERI
EXTERNE
Приднестровье
Гагаузия
Фотография дня
Гороскоп дня
Кишинев
DIASPORA
PRIMĂRIA
RUȘINEA CAPITALEI DE NORD
ACTUALITATE
CURIOZITĂŢI
POLITICĂ
AI NOŞTRI ÎN LUME
SPORT
SOCIAL
IN MEMORIAM
ECONOMIE
METEO
Экономика
Бельцы
Общество
Права и обязанности

 


КОНТАКТНАЯ ИНФОРМАЦИЯ
РЕКЛАМА
Партнеры

 

 

 

 

 


ACTUALITATE  

MAI PĂSTREAZĂ MOLDOVA ȘANSE DE ADERARE LA UE SAU ADERAREA RĂMÂNE DOAR UN OBIECTIV DECLARAT? RĂSPUNSUL LUI TUDOR ULIANOVSCHI!


 

În cadrul unui interviu acordat portalului TRIBUNA, ministrul Afacerilor Externe și Integrării Europene, Tudor Ulianovschi a fost întrebat: Mai păstrează Moldova șanse de aderare la UE sau aderarea rămâne doar un obiectiv declarat?

„Aderarea la Uniunea Europeană și preluarea celor mai bune practici europene rămân miza centrală a politicii externe. Vom milita pentru consolidarea perspectivei de integrare europeană a țării noastre în baza unor abordări concrete, coerente, unitare și incluzive, care să răspundă pe deplin așteptărilor cetățenilor noștri și a partenerilor europeni”, a declarat el.

Ministrul susţine că, „fiind un mare admirator al ilustrului diplomat Nicolae Titulescu, ar răspunde la această întrebare printr-un citat al său: „Dați-mi o politică internă bună și vă ofer o politică externă excelentă”. „Evident, orice ministru de Externe are nevoie de rezultate și acțiuni concrete în țară pentru a comunica activ, constructiv, dar și plauzibil, cu Bruxelles și capitalele europene”, a adăugat Tudor Ulianovschi.

Potrivit lui, „integrarea europeană a fost un proces complex chiar și pentru statele membre ale Uniunii Europene, a durat mai mulți ani, şi desigur, Republica Moldova  nu constituie o excepţie în acest sens”.

„Țara noastră trebuie să-şi îndeplinească angajamentele asumate în Acordul de Asociere cu UE, să continue  realizarea reformelor structurale, să facă progrese în combaterea corupţiei şi îmbunătățirii domeniului justiţiei, etc. În funcţie de progresele pe care le vom înregistra, dar și în raport cu capacitățile noastre de a negocia, vom fi în măsură să afirmăm cât de aproape suntem de obiectivul aderării la UE”, a spus el.

Tudor Ulianovschi spune că „urmărim cu atenție și suntem încurajați de mesajele pozitive transmise de Bruxelles statelor din Balcanii de Vest, cu privire la perspectiva de integrare europeană a acestora, care au avansat rapid la unele capitole și care, datorită schimburilor comercial-economice directe cu statele UE, vor fi sprijinite să accelereze politicile comunitare și perspectivele de integrare europeană a țărilor lor”. „Deci, nu putem vorbi de o „oboseală de extindere a UE”, fapt care ne motivează și mai mult să realizăm reformele necesare obținerii statului de țară candidat la UE”, a adăugat ministrul.

Notă: Varianta integrală a interviului poate fiu accesată la acest link.

Andriana Cheptine


 

Share |
Класс!

 
 
  

 
 

 


Copyright © Газета.MD. Все права защищены.
Rambler's Top100