Среда,
20.06.2018
16:07Все новости Молдовы
Бельцкие времена
Культура, история
Политика
Происшествия
В мире
ALEGERI
EXTERNE
Приднестровье
Гагаузия
Фотография дня
Гороскоп дня
Кишинев
DIASPORA
PRIMĂRIA
RUȘINEA CAPITALEI DE NORD
ACTUALITATE
CURIOZITĂŢI
POLITICĂ
AI NOŞTRI ÎN LUME
SPORT
SOCIAL
IN MEMORIAM
ECONOMIE
METEO
Экономика
Бельцы
Общество
Права и обязанности

 


КОНТАКТНАЯ ИНФОРМАЦИЯ
РЕКЛАМА
Партнеры

 

 

 

 

 


ACTUALITATE  

Jurnalist rus: ”Laundromatul” a fost oprit după implicarea autorităților din Moldova


Fluxul de bani spălați din Rusia, prin schema cunoscută drept Laundromat, a fost oprit după implicarea autorităților din Moldova, care au început investigarea fenomenului. Declarația aparține jurnalistului de investigații Roman Anin, de la Novaya Gazeta.Într-o emisiune de la un post leton de televiziune, Anin a spus că autoritățile moldovenești sunt cele care au identificat sursele din care provin banii spălați în cadrul „Laundromatului”.

„Este vorba de banii care au fost scoși din Rusia, este vorba de minim 20 miliarde de dolari, scoși în perioada anilor 2010 și 2014. Aceștia erau bani de diferită proveniență. Erau bani obținuți din evaziuni fiscale, bani furați în procesul construcției obiectelor din cadrul Olimpiadei de la Soci, cel puțin despre aceasta au vorbit oamenii legii din Moldova. Aceștia sunt bani din așa-zisul „import cenușiu” sau contrabandă, dacă vorbim într-un limbaj mai simplu. Deci acești bani au fost obținuți pe calea diferitor infracțiuni, pentru că în spălarea banilor există un element distinct – amestecul fluxurilor de bani. Așadar fluxurile provenit din Rusia constituie 20 miliarde de dolari, iar aceste fluxuri au fost oprite datorită implicării părții moldovenești”, a relatat jurnalistul Roman Anin.

Jurnalistul a precizat că, primii care au semnalat despre spălătoria rusească de bani au fost jurnaliștii de investigație din Moldova.
 
Declarațiile au fost făcute în contextul în care Letonia a fost închisă banca prin care treceau banii proveniți din „Laundromat” după ce erau „legalizați” de către judecătoriile din Moldova. Potrivit realitatea.md, arhitectul schemei din Moldova ar fi Veaceslav Platon, condamnat recent în dosarul fraudei de la Banca de Economii.

Autor: moldova24.info

 

Share |
Класс!

 
 
  

 
 

 


Copyright © Газета.MD. Все права защищены.
Rambler's Top100