Четверг,
21.06.2018
11:43Все новости Молдовы
Бельцкие времена
Культура, история
Политика
Происшествия
В мире
ALEGERI
EXTERNE
Приднестровье
Гагаузия
Фотография дня
Гороскоп дня
Кишинев
DIASPORA
PRIMĂRIA
RUȘINEA CAPITALEI DE NORD
ACTUALITATE
CURIOZITĂŢI
POLITICĂ
AI NOŞTRI ÎN LUME
SPORT
SOCIAL
IN MEMORIAM
ECONOMIE
METEO
Экономика
Бельцы
Общество
Права и обязанности

 


КОНТАКТНАЯ ИНФОРМАЦИЯ
РЕКЛАМА
Партнеры

 

 

 

 

 


ACTUALITATE  

O studentă la Londra, despre Eurovision-ul din Moldova: Cântec expirat


 

 

Un cântec cu cuvinte înapoiate și simpliste până la absurd în limba engleză, aranjament plictisitor și demodat, melodie fără niciun „hook” adecvat anului 2018.

 Așa caracterizează piesa câștigătoare de la etapa națională a concursului „Eurovision”, „My Lucky Day” a trupei „DoReDos”, Ruxanda Cheibaș, o tânără din R. Moldova care învață în anul trei la Facultatea de Songwriting, BIMM London, citată deziarulnational.md.

Potrivit Ruxandei Cheibaș, gusturile juraților care au votat această piesă ar fi rămas „blocate” în anii 2005: „Mie îmi este rușine pentru cine a votat și cum a votat și, în locul lor, m-aș mai adânci în Industria Muzicii Contemporane. Iar dacă unii dețin aceste cunoștinte, sper să îi mustre conștiința pentru că au votat atât de ipocrit”.

Vedeți mai jos întregul comentariu al studentei noastre la Londa, publicat pe Facebook:

„În calitate de studentă a Facultății de Songwriting, anul III, BIMM London, pot să îmi expun părerea obiectivă asupra acestui concurs, ba mai mult, Universitatea la care studiez m-a pregatit și mi-a dat calificarea respectivă în acest sens.

„Specialiștii” în domeniu au votat „câștigătorii”. Numai că gusturile lor rafinate au rămas blocate în anii 2005 (când a câștigat

Grecia), din păcate. Ne mirăm de ce sunt așa multe piese scrise prost… răspunsul e simplu: toți își doresc să reușească, mai mult decât să împărtășească un mesaj muzical personal și autentic.

„Eurovision” e un concurs-show, dar o piesă proastă nu poate face show nici dacă Filip Kirkorov te susține din Green Room. Sunt multe exemple unde s-a demonstrat că o piesă bună a câștigat fără oglinzi, dansatori, beculețe și figuri impunătoare (nu că ele ar fi de prisos într-un context potrivit, dimpotrivă).

Nu știu cum poate un muzician care se pretinde mare cunoscător să voteze cu 12 puncte un cântec expirat, răsuflat și cliche. Lipsa totală de cunoștinte despre Industria Muzicii Internaționale in 2018, veșnicul cumătrism sau motive „politco/monetaro-personale” cu siguranță sunt suficiente. După comentariile juriului, ei s-au cam împărțit. Trebuie să recunoaștem, dragilor, avem talente numarate pe degete și pe cele pe care le avem le descurajăm și ei evident pleacă - apoi să nu se mai plângă unii că avem puține piese scrise în Moldova, de parcă și ăsta ar fi un criteriu relevant în acest concurs.

În apărarea artiștilor, pot spune că fiecare a adus ce a putut și nici sala sau dispozitivele muzicale nu au predispus prestații strălucite. Dar e timpul să se rețină faptul că originalul e orignal și orice copie e o replică de prost gust. Succesul nu se copiază, ci se creează, iar și iar prin risc și personalitate proprie însoțită de talent și cunoștințe actuale. Angajați-vă oameni calificați să vă compună cântece serioase în stiluri relevante… Lucrați la accent și nu uitați că speaker-ele din studio sună diferit dacât cele din alte săli.

Urât, urât, urât cum s-a votat… Dar să alegi un cantec cu cuvinte atât de înapoiate și simpliste până la absurd în limba engleză, aranjament atât de plictisitor și demodat, melodie fără niciun „hook” adecvat anului 2018 - asta trebuie să poți, trebuie să fii mare „specialist în domeniu”. Mie îmi este rușine pentru cine a votat și cum a votat și în locul lor m-aș mai adânci în Industria Muzicii Contemporane. Iar dacă unii dețin aceste cunoștinte, sper să îi mustre conștiința pentru că au votat atât de ipocrit.

Topul meu arată cu totul diferit. Au fost 3 piese destul de decente care au meritat să fie în top 3. Desigur și un câștig care nu ne-ar fi făcut de rușine”.

 

 


 

Share |
Класс!

 
 
  

 
 

 


Copyright © Газета.MD. Все права защищены.
Rambler's Top100