Четверг,
21.06.2018
11:42Все новости Молдовы
Бельцкие времена
Культура, история
Политика
Происшествия
В мире
ALEGERI
EXTERNE
Приднестровье
Гагаузия
Фотография дня
Гороскоп дня
Кишинев
DIASPORA
PRIMĂRIA
RUȘINEA CAPITALEI DE NORD
ACTUALITATE
CURIOZITĂŢI
POLITICĂ
AI NOŞTRI ÎN LUME
SPORT
SOCIAL
IN MEMORIAM
ECONOMIE
METEO
Экономика
Бельцы
Общество
Права и обязанности

 


КОНТАКТНАЯ ИНФОРМАЦИЯ
РЕКЛАМА
Партнеры

 

 

 

 

 


ACTUALITATE  

Patru procurori au fost condamnați anul trecut. Câți acuzatori sunt vizați în dosare


 

Patru procurori au fost condamnați pe parcursul anului trecut, iar alți 12 sunt anchetați, în prezent, de colegii lor de la Procuratura Anticorupție. Potrivit unui raport prezentat de Procurorul General Eduard Harunjen în cadrul Adunării Generale a Procurorilor, în anul 2017 au fost diferiți justiției patru acuzatori de stat.

Totodată, 33 de procurori au fost sancționați disciplinar. Cei mai mulți dintre acești, adică 14, s-au ales cu mustrare, iar 11 cu avertisment. În același timp, un acuzator de stat a fost retrogradat. Cea mai dură sancțiune, eliberarea din funcție a fost dispusă în privința a șapte procurori.

De altfel, pe parcursul anului trecut, 32 de acuzatori de stat au plecat din funcții. Mai mult de jumătate dintre aceștia, mai exact 20, au demisionat pentru a obține licența de avocat sau pentru că au fost numiți în funcția de judecător. Alți doi procurori s-au pensionat, iar doi nu mai pot profesa din cauza unor sentințe de condamnare definitive.

La Adunarea Generală a Procurorilor au participat 509 acuzatori de stat. În cadrul reuniunii, a fost audiat Raportul de activitate al Procuraturii pentru anul 2017. De asemenea, fostul Preşedinte al Consiliului Superior al Procurorilor, Mircea Roşioru a prezentat bilanţul activităţii CSP pentru anul trecut.

http://www.bizlaw.md/

 

Share |
Класс!

 
 
  

 
 

 


Copyright © Газета.MD. Все права защищены.
Rambler's Top100