Четверг,
21.06.2018
11:42Все новости Молдовы
Бельцкие времена
Культура, история
Политика
Происшествия
В мире
ALEGERI
EXTERNE
Приднестровье
Гагаузия
Фотография дня
Гороскоп дня
Кишинев
DIASPORA
PRIMĂRIA
RUȘINEA CAPITALEI DE NORD
ACTUALITATE
CURIOZITĂŢI
POLITICĂ
AI NOŞTRI ÎN LUME
SPORT
SOCIAL
IN MEMORIAM
ECONOMIE
METEO
Экономика
Бельцы
Общество
Права и обязанности

 


КОНТАКТНАЯ ИНФОРМАЦИЯ
РЕКЛАМА
Партнеры

 

 

 

 

 


ACTUALITATE  

POSIBILI CANDIDAŢI LA PRIMĂRIA CAPITALEI. ŞAPTE NUME CARE SE VEHICULEAZĂ DEJA!


 

Dorin Chirtoacă a demisionat din funcţia de Primar General al municipiului Chişinău şi, conform legislaţiei, ar urma să aibă loc alegeri anticipate. În context, TRIBUNA vă propune un material din care să cunoaşteţi numele potenţialilor candidaţi la Primăria capitalei, care se vehiculează neoficial.

Ion Ceban – Partidul Socialiştilor. Este considerat un candidat cu şanse reale, inclusiv şi datorită poziţiilor politice bune pe care le are PSRM în capitală, dar şi datorită faptului că cunoaşte bine problemele locuitorilor municipiului Chişinău, e combativ şi are o bună pregătire politică.

Andrei Năstase – liderul Platformei Demnitate şi Adevăr. Se zice că ar putea fi candidatul comun al dreptei pro-europene. El ar putea fi susţinut inclusiv de Maia Sandu şi Partidul Acţiune şi Solidaritate. Astfel, PAS i-ar întoarce o veche „datorie” politică, deoarece Andrei Năstase a susţinut-o pe Maia Sandu în precedentele alegeri prezidenţiale. Mai mult ca atât, PAS şi PDA deja au anunţat că vor merge împreună în următoarele alegeri parlamentare.

Valeriu Munteanu – Partidul Liberal. Este destul de activ, are o bună reputaţie, verticalitate politică, e combativ şi se pare că se descurcă nu rău în problemele cu care se confruntă capitala.

Ilian Caşu – Partidul Nostru. A mai candidat la Primăria capitalei şi e consilier municipal de Chişinău. Cunoaşte problemele capitalei şi se implică în soluţionarea unora dintre ele, în limita competenţelor şi posibilităţilor pe care le are.

Silvia Radu – posibil să candideze atât independent, cât şi ca reprezentant al Partidului Democrat. La moment, ea încearcă să scoată maximum de dividende la capitolul imagine, folosind postura favorabilă de Primar interimar.

Ruslan Codreanu – Partidul Popular European. La moment este viceprimar şi dovedeşte că nu se descurcă rău cu atribuţiile de serviciu. În plus, are o bună pregătire profesională şi o imagine la fel de bună.

Marcel Darie – Liderul Frontului Salvării Moldovei. Anterior a avut mai multe acţiuni care au vizat corupţia din Primărie şi în ultima perioadă multe din faptele invocate de el s-au adeverit. Aceasta ar putea să-i aducă dividende şi şanse în plus în lupta pentru Primărie.

Deocamdată, acestea sunt numele ce se vehiculează neoficial în contextul funcţiei de Primar. Dar, vom reveni pe parcurs cu alte detalii, pe măsură ce vor apărea alte nume.

Cristina Pendea http://tribuna.md/


 

Share |
Класс!

 
 
  

 
 

 


Copyright © Газета.MD. Все права защищены.
Rambler's Top100