Воскресение,
18.02.2018
11:01Все новости Молдовы
Бельцкие времена
Культура, история
Политика
Происшествия
В мире
Приднестровье
Гагаузия
Фотография дня
Гороскоп дня
Кишинев
DIASPORA
PRIMĂRIA
RUȘINEA CAPITALEI DE NORD
ACTUALITATE
SPIIRIT
CURIOZITĂŢI
POLITICĂ
AI NOŞTRI ÎN LUME
INVESTIGAŢII
SOCIAL
Экономика
Бельцы
Общество
Права и обязанности

 


КОНТАКТНАЯ ИНФОРМАЦИЯ
РЕКЛАМА
ПОДПИСКА
Партнеры

 

 

 

 

 


ACTUALITATE  

Alertă meteo: Cod galben de lapoviță și ninsoare în toată țara


 

Serviciul Hidrometeorologic de Stat (SHS) a anunţat Cod Galben de precipitaţii puternice pe întreg teritoriul Republicii.

 

Potrivit SHS, avertizarea este valabilă pentru joi, 15 februarie, perioadă în care se prevăd precipitaţii puternice, potrivit Moldpres.

În regiunile de nord şi centru acestea vor fi sub formă de ninsoare şi lapoviţă, în sud predominant sub formă de ploaie.

Meteorologii au precizat că se aşteaptă precipitaţii  în cantităţi de până la 15-20, izolat 20-25 litri pe metru pătrat. Totodată, se vor semnala depuneri de lapoviţă pe fire şi crengi, pe drumuri se vor forma troiene.

În acest răstimp, maximele temperaturii aerului pe timp de zi vor fi în medie de +3 grade Celsius, iar minimele pe timp de noapte, în medie de -1... -3 grade.

În  contextul avertizărilor meteo, drumarii şi salvatorii au recomandat  şoferilor să respecte cu stricteţe regulile de circulaţie şi indicatoarele rutiere, iar în condiţii de vizibilitate redusă să se deplaseze cu viteză mică, cu posibilitate de manevrare a frânării. 

De asemenea, pietonii au fost atenţionaţi să evite zonele din apropierea copacilor şi să treacă strada doar în locurile autorizate.

 


 

Share |
Класс!

 
 
  

 
 Copyright © Газета.MD. Все права защищены.
Rambler's Top100