Пятница,
20.07.2018
21:25Все новости Молдовы
Бельцкие времена
Культура, история
Политика
Происшествия
В мире
ALEGERI
EXTERNE
Приднестровье
Гагаузия
Фотография дня
Гороскоп дня
Кишинев
DIASPORA
PRIMĂRIA
RUȘINEA CAPITALEI DE NORD
ACTUALITATE
CURIOZITĂŢI
POLITICĂ
AI NOŞTRI ÎN LUME
SPORT
SOCIAL
IN MEMORIAM
ECONOMIE
METEO
Гранты, конкурсы и стипендии
JUSTITIE
Экономика
Бельцы
Общество
Права и обязанности

 


КОНТАКТНАЯ ИНФОРМАЦИЯ
РЕКЛАМА
Партнеры

 

 

 

 

 


ACTUALITATE  

Președintele RISIPITOR și netransparent? Cheltuielile Președinției au CRESCUT simțitor odată cu alegerea lui Igor Dodon în funcția de șef al statului


 

Președinția R. Moldova, condusă de Igor Dodon, se află printre instituțiile cel mai puțin transparente din punct de vedere financiar. Cel puțin, așa arată un studiu efectuat de Centrul Analitic Independent „Expert-Grup”. Autorii studiului au constatat că modul de evidență în documentele bugetare ale resurselor destinate Președinției nu cuprind toate cheltuielile legate de activitatea ei, ceea ce nu permite o reflectare a resurselor financiare obiectivă, transparentă și efectivă, potrivit autorilor studiului.

Potrivit „Expert-Grup”, începând cu 2008 cheltuielile Aparatului Președintelui au fost într-o ușoară tendință de diminuare, iar pentru anul 2018 se planifică o creștere a acestora. Studiul scoate în evidență faptul că în 2017 cheltuielile Președinției au crescut cu 10%, comparativ cu 2016.

Cele mai mari creșteri sunt înregistrate la categoria servicii, inclusiv la capitolul deplasări în afara țării, transport, servicii editoriale și protocol. Cheltuielile legate de reședința de la Condrița și Holercani, cele legate de transport și pază sunt reflectate parțial.

Raportul „Expert-Grup” mai arată că doar pentru aranjamente florale Președinția a cheltuit aproape 31 de mii de euro. 

„În 2017, cheltuielile cu Președinția, fără partea ce a fost acoperită de Cancelaria de Stat și alte instituții, au crescut cu circa 10%. Cele mai mari creșteri ale cheltuielilor au fost la grupa de servicii, care au crescut cu 1,6 milioane lei și aproape s-au dublat față de 2016. În particular, cele mai mari creșteri de la această grupă în formă absolută au fost înregistrate pentru deplasări în afara țării (de 2,8 ori), transport (3,7 ori), servicii editoriale (de 2,5 ori) și protocol (cu 32%). Reduceri au fost înregistrate în special de la grupa de prestații sociale la articolul „Indemnizații la încetarea acțiunii contractului de muncă, de circa 667 de mii de lei. De asemenea, pe parcursul anului 2017 au fost procurate mașini si utilaje în valoare de 232 de mii de lei”, arată raportul.


 

Share |
Класс!

 
 
  

 
 

 


Copyright © Газета.MD. Все права защищены.
Rambler's Top100